Annons

Stadsparken ska gunga av hårdrock

På fredag spelar The Sweet i stadsparken. Lokala begåvningar har dragits fram för att värma upp åt det internationellt kända huvudbandet.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2007
Dust ska värma upp innan The Sweet på fredag och ser fram emot att få spela live igen. Bild:Tomas Nyberg
Dust ska värma upp innan The Sweet på fredag och ser fram emot att få spela live igen. Bild:Tomas NybergFoto: 

Dust är ett av fem band som ska få trelleborgarna att rocka loss på fredag. De kommer från Trelleborg och består av medlemmarna Robert "Bobby" Vargkvist som står för sången, Lars Eriksson på gitarr, Magnus Trulsson på elbas och Johan Carlström bakom trumsetet.

– Vi lirar ju i grund och botten Hårdrock, men vi var ju aktuella i början på 90-talet och då var det ju Grungen som man också influerades av, säger Robert Vargkvist.

Annons

Dust splittrades, enligt de själva för ungefär 10 år sedan, men har återförenats med ny basist och trummis för det speciella tillfället. På den tiden var det en annan uppställning. De enda kvarvarande medlemarna är Robert Vargkvist och Lars Eriksson.

– Palmrock ringde och frågade om vi ville spela som förband till The Sweet, först var vi väldigt tveksamma, vi kände att Dust var ett överstökat kapitel. Men efter att man gav det lite tid och hade smakat på det tackade vi ändå ja. Vi har repat in alla de där gamla låtarna jag skrev. Detta bara på några veckor, säger Robert Vargkvist.

Bandet spelade mycket under 90-talet i Trelleborg och runt om i Skåne, bland annat på Malmöfestivalen några gånger. De ser fram emot att än en gång få stå på scenen med Dust och de håller alla dörrar öppna för framtiden.

– Vi får helt enkelt se, tycker vi det är kul så kanske vi fortsätter. De medlemmar som Dust består av nu funkar bra tillsammans och det handlar bara om hur vi känner för det efteråt.

Andra band som också ska spela är Trelleborgsbandet Precious, som lirar skatepunk. The Immar kommer från Svedala har sina rötter i rock, blues och psykadelika. Bulldoggs från Svedala som spelar hårdrock och Rusty Cage från Malmö levererar lite rock.

Jonatan Åstrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons