Stadsbuss behöver salt mot halkan

Skånetrafiken skriver nu till Trelleborgs kommun och begär att man börjar salta vägarna när det är mycket snö så att bussarna kommer fram.
Trelleborg • Publicerad 23 mars 2010
Foto: 
Många fick vänta länge på stadsbussarna i Trelleborg under den gångna vintern. Skånetrafiken vill nu att gatorna där bussarna går ska saltas.
Många fick vänta länge på stadsbussarna i Trelleborg under den gångna vintern. Skånetrafiken vill nu att gatorna där bussarna går ska saltas.Foto: 

TRELLEBORG. I ett brev till Trelleborgs kommun skriver Mats Ohlsson, trafikutvecklare på Skånetrafiken, att det under vintern var så pass hala gator i Trelleborg att många stadsbussar skadades och en hel del turer fick ställas in. De bussar som tog sig fram blev ofta kraftigt försenade.

Dessutom fick flera förare ryggbesvär av att köra på de snöiga och isiga gatorna i Trelleborg. Flera bussar fick omfattande skador på underredet och i en buss lossnade inredningen.

"Tyvärr fungerade dock stadsbusstrafiken dåligt, när den behövdes som mest. Kunderna blev mycket irriterade och förtroendet för stadstrafiken skadades." skriver Mats Ohlsson.

Mats Ohlsson skriver att han är införstådd med att denna vinter varit ovanligt svår, men att en bidragande orsak till att det var svårt för stadsbussarna att ta sig fram i Trelleborg var att man inte saltar på gatorna.

I sitt brev skriver han att Skånetrafiken begär att kommunen börjar använda salt på de gator där stadsbussarna kör.

"Det är enda sättet att kunna upprätthålla tidtabellen vid halka och snö. Att ploga och sanda räcker inte." skriver Mats Ohlsson.

Bengt Andersson på Trelleborgs gatukontor berättar att en del bussgator i Trelleborg redan nu saltas.

– Det är väl ungefär 70 procent av de gator som bussarna kör på som saltas redan nu. Peab saltar åt Vägverket på deras vägar och vi låter dem fortsätta på de större vägarna i staden, för att det inte ska ta slut abrupt, säger Bengt Andersson.

När det gäller saltning på de mindre vägarna i Trelleborg kan det bli aktuellt nästa år.

– Det är en av de saker som ska diskuteras i den nya snöröjningspolicyn, säger han.

Bengt Andersson menar att det finns plus och minus med både salt och grus.

– Inget är helt perfekt, säger han. Om man använder salt kan det innebära att vägbanan blir våt och om det då fryser till så kan det bli väldigt halt.

Salt innebär också en miljöbelastning.

– Men jag vet att det var mycket besvärligt på Östra Förstadsgatan och ut mot Gislöv i vinter, säger Bengt Andersson. Där kan det kanske bli aktuellt att använda salt om det blir liknande problem igen.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.