Annons

Stadsarkitekt anmäler par i Höllviken

Paret som äger fastigheten vid Kämpingebukten i Vellinge kommun, har under de senare åren anlagt trädgård på ett strandskyddat område.
Trelleborg • Publicerad 31 juli 2007
Ett par i Höllviken har under de senaste åren anlagt trädgård på ett strandskyddat område. Nu anmäls paret för brott mot strandskyddet. BILD: Cleas Nyberg
Ett par i Höllviken har under de senaste åren anlagt trädgård på ett strandskyddat område. Nu anmäls paret för brott mot strandskyddet. BILD: Cleas NybergFoto: 

Parets tomt sträcker sig ned till havet och som så många andra tomter i Vellinge innefattar marken dels tomtmark och dels parkmark, det vill säga mark som tillhör fastighetsägaren men som allmänheten har rätt att nyttja. Paret som äger fastigheten vid Kämpingebukten i Vellinge kommun, har under de senare åren anlagt trädgård på ett strandskyddat område. Parets tomt sträcker sig ned till havet och som så många andra tomter i Vellinge innefattar marken dels tomtmark och dels parkmark, det vill säga mark som tillhör fastighetsägaren men som allmänheten har rätt att nyttja.Vellinges stadsarkitekt anmälde paret till länsstyrelsen efter att han blivit varse ett eventuellt brott mot strandskyddet.

- Jag har gått förbi fastigheten och sett att de privatiserat parktomten med staket och på så sätt markerat för människor som går förbi att det är tomtmark. Som stadsarkitekt i kommunen är det viktigt att anmäla den här typen av handlingar.

Annons

Enligt Andrea Nowag på Länsstyrelsen i Malmö gjordes ett besök hos paret den tredje maj för att fotodokumentera trädgårdsanläggningen på parktomten.

Efter besöket valde länsstyrelsen att lämna över ärendet till miljöåklagaren som i sin tur ska pröva om paret begått brott mot strandskyddet och miljöbalken eller inte. - Nu väntar vi på besked från miljöåklagaren om paret ska åtalas eller inte. Oberoende av åklagarens beslut skickar vi ut en skriftlig begäran till paret att de måste återställa området inom ett visst slutdatum, säger Andrea Nowag på Länsstyrelsen.

TA har försökt nå paret för en kommentar men utan framgång.

Caroline Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons