Städningen sämre 2006

Gymnasie- och vuxenutbildningen i Trelleborg säger upp städavtalet med fastighetskontoret från 1 januari 2006. Syftet är att teckna nytt avtal med reducerad städning.
Trelleborg • Publicerad 4 april 2005

– Det är gymnasie- och vuxenutbildningen som nu planerar att genomföra samma reducering av städningen som grundskolan tidigare har gjort, säger Gertie Lindberg, förvaltarchef på fastighetsförvaltningen i Trelleborgs kommun.

På grundskolan har man genomfört en neddragning som inneburit städning varannan dag i stort sett, mot tidigare varje dag. Neddragningen har medfört en del debatt, speciellt när den just genomförts.

Hur minskningen av städningen på gymnasieskolans och vuxenutbildningens lokaler ska genomföras ska beslutas under hösten.

– Gymnasie- och vuxenutbildningen har tagit grundskolans neddragning som modell, säger Gertie Lindberg. Den genomfördes 2004. Samtidigt som man säger upp det nuvarande avtalet beställer man reducerad städning från 1 januari 2006.

– Man vill inte ha kvar nuvarande nivå på städningen, säger Gertie Lindberg. Fram till 1 september i år ska vi tillsammans med gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ta fram ett förslag på hur städningen ska genomföras från 1 januari 2006.

Enligt Gertie Lindberg lutar det år att även gymnasie- och vuxenutbildningens lokaler i allmänhet städas varannan dag framöver.

– Vi får ju se vilka utrymmen de har där städningen kan diskuteras, säger Gertie Lindberg.

En följd av den planerade neddragningen av städningen är att inga vakanser som eventuellt uppstår inom lokalvården under år 2005 tillsätts.

– Det blir alltså inga nyanställningar av fast personal under året, säger Gertie Lindeberg. Det är för att vi inte ska behöva säga upp någon när den nya städningen på gymnasie- och vuxenutbildningens lokaler börjar från 1 januari 2006.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.