Annons

Sprillans nytt för soporna

Dygnet-runt-öppet för den som vill slänga gamla tidningar och flaskor. Nu är Anderslövs nya återvinningsstation på plats vid Rosenhagen.
Trelleborg • Publicerad 27 april 2009
Klas Strand är en av de första att använda de nya sopcontainrarna. Han bor precis intill. "De står bra här, lite undanskymt" säger han. Foto: Claes Nyberg
Klas Strand är en av de första att använda de nya sopcontainrarna. Han bor precis intill. "De står bra här, lite undanskymt" säger han. Foto: Claes NybergFoto: 

Sedan den förra återvinningsstationen vid idrottsplatsen togs bort på grund av alltför mycket stök och åverkan har Anderslövsborna fått passa den bemannade återvinningscentralens öppettider om de velat slänga sina sorterade sopor.

Men nu finns containrar på plats på parkeringen utanför Rosenhagen för återvinning av hård och mjukplast, tidningar, papper, metall och glas.

Annons

– Platsen är idealisk, de flesta bybor kör ju ut och in ur byn någon gång per dag och då kan de bara stanna till här på vägen och slänga sina sopor, säger Sven Tilly, renhållningschef i Trelleborgs kommun.

Huruvida Anderslöv blir en miljövänligare by i och med detta vill han inte spekulera i ännu.

– Men förutsättningarna finns för att det ska bli bättre i alla fall, säger han.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons