Annons

Spridda åsikter om Thysells

Utmärkt med Familjens hus, men tveksamt med inomhusbad. Det råder delade meningar bland Anderslövsbor om de senaste planerna för möbelvaruhuset Thysells fastigheter.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2011

I onsdagstidningen skrev Trelleborgs Allehandaom ägaren Roland Thysells och fastighetsförmedlaren Savills planer för Thysellstomterna. Skisser som Savills tagit fram visar förskola, barnavårdscentral och seniorboende i butiksdelen samt simhall och bibliotek i den stora lagerlokalen öster om möbelvaruhuset.

Planerna på ett så kallat Familjens hus applåderas av personal och besökare på Anderslövs familjecenter, berättar Ingela Granelli, som jobbar där.

Annons

– Vi och föräldrarna tycker det hade varit jättepositivt med ett Familjens hus. Får man in förskola, öppen förskola och barnavårdscentral under samma tak så blir det som ett riktigt familjecenter. I dag är vi i olika lokaler, säger Ingela Granelli, som menar att föräldrarna är positiva även till en simhall.

– Det är något som alla kan använda, säger hon.

Ronny Lundin, ordförande i företagarföreningen, är lite mer tveksam till en simhall med tanke på de höga driftskostnaderna. Han och övriga medlemmar i föreningen diskuterar hur man kan använda lokalerna och fastigheterna på bästa sätt, och kanske hitta en hyresgäst som vill hyra in sig i en del.

– Men i första hand ligger vårt fokus på att ta tillvara på det som finns i byn, säger han.

Ronny Lundin säger sig inte ha märkt så stora konsekvenser av Thysells nedläggning.

– Jag har inte hört så mycket, men det är klart att det blir en liten effekt. Vi märkte mycket mer när Systembolaget lades ner, säger Ronny Lundin.

Fredrik Jönsson på Anderslövs spel- och tobaksaffär hade ingen toppensommar försäljningsmässigt, men har svårt att säga ifall det berodde på nedläggningen eller något annat, till exempel det dåliga vädret. Han har ännu inte hunnit skapa sig någon åsikt om de nya planerna för Thysells.

– Det är ju ganska nytt, men det jag har sett verkar bra, säger han.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons