Sportpub kan bli verklighet inom kort

En ombyggnad av serveringen på Södan kan påbörjas redan i vår. Kommunen och arrendatorn Kole Mitkovski har kommit överens om hur den nya restaurangen ska se ut.
Trelleborg • Publicerad 26 januari 2011

När idén om att göra om grillkiosken till en restaurang, både till utseende och innehåll, presenterades första gången hösten 2009 hoppades politiker och tjänstemän att förändringen skulle gå fort. Så blev det inte.

De orange plaststolarna står kvar och kundkretsen är fortfarande främst idrottande ungdomar som köper läsk, pommes eller godis. Men efter att kommunen kommit överens med nuvarande arrendatorn Kole Mitkovski har ändå ett stort steg framåt tagits.

– Vi har kommit rätt så långt med planerna, säger arrendatorn som drivit Södans grill och kiosk sedan 2000.

Han håller just nu på att förhandla med kommunen om kostnaderna för de investeringar som kommer att krävas när lokalen och köket byggs om. Köket är inte renoverat sedan huset invigdes 1974.

Förhandlingarna har pågått sedan hösten 2009. Eftersom Mitkovkis kontrakt inte går att säga upp har det även funnits planer på att kommunen skulle köpa ut honom. Något som enligt fritidschef Kenth Sjövall blev för dyrt. Nu ser Kole Mitkovski dock fram emot förändringarna.

– Man måste utveckla verksamheten, annars går det inte. De senaste åren har det varit konstgjord andning. Hockeyn har tappat fem lag och innebandyn har flyttat ut sin ungdomsverksamhet, säger han.

Med ett förändrat utbud och egen entré som ger möjlighet att ha öppet även när resten av Södan är stängd hoppas han på att få fler kunder i form av närboende trelleborgare.

Förutom samtal med Kole Mitkovski diskuterar Kenth Sjövall nu även med fastighetsförvaltningens chef Krister Clerselius.

– Jag tror och hoppas att en ombyggnad kan påbörjas i vår och att vi får allt på plats under första halvåret i år, säger Kenth Sjövall.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.