Annons

Sportlovet en unik chans för unga att ge sig ut på hal is

Inget sportlov utan ett besök i ishallen. Allehanda tittade in när allmänheten åkte skridskor under fredagen.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2005
Mål! Therese Malmberg skjutsar Ida Gustafsson (på målet) som ännu inte kan åka själv.
Mål! Therese Malmberg skjutsar Ida Gustafsson (på målet) som ännu inte kan åka själv.Foto: 
Camilla Eriksson tyckte det var dags för 2-årige sonen Daniel att prova på att åka skridskor. Och det verkade Daniel hålla med om.BILD: MÅRTEN SVEMARK
Camilla Eriksson tyckte det var dags för 2-årige sonen Daniel att prova på att åka skridskor. Och det verkade Daniel hålla med om.BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 
Det gäller att ha ordning på grejorna. Det har Alex Andersen som vet hur man ska sköta sina skridskor.
Det gäller att ha ordning på grejorna. Det har Alex Andersen som vet hur man ska sköta sina skridskor.Foto: 
Det är en utmaning att åka skridskor. Mathilda Melin försökte sig på piruett efter piruett.
Det är en utmaning att åka skridskor. Mathilda Melin försökte sig på piruett efter piruett.Foto: 

Att åka skridsko är väl en typisk sportlovsaktivitet. På isen i Söderslättshallens ishall åker omkring 70 barn, ungdomar och vuxna när Allehanda tar sig en titt.

Varje skridskoåkare har sin egen unika stil. En del nästan trippar fram medan andra stapplande får fart på skridskorna och sig själva. Kampen mellan friktionen, gravitationen och balansen. En kamp som balansen ofta förlorar.

Annons

Therese Malmberg, 9 år, har dock full koll på koordinationen och klarar dessutom av att köra runt treåriga Ida Gustafsson i ett mål.

– Det här är första gången jag åker i år. Det är kul, säger Therese Malmberg.

Förra helgen åkte Daniel Eriksson, 2 år, skidor för första gången. Nu står han för första gången i sitt liv på ett par skridskor.

– Där är halt, säger han och pekar på den gråvita isen.

De är inte lätt att hålla sig på fötter men Daniel får handfast stöd av sin mamma Camilla Eriksson.

I båset bredvid rinken sitter folk och fikar och det ryker ur muggarna med varm chokladmjölk. 6-årige Alex Andersen torkar noga av skridskoskenorna så att de är torra.

– Det gör jag för att de ska bli fina, säger Alex Andersen som är på besök i ishallen för tredje gången under sportlovet. Kompisarna Mathilda Melin och Victoria Hall, båda 5,5 år, åker en lång stund med sina mammor, Annelie och Catarina, och sina storebröder, Gustav och Melker, innan de tar en fikapaus.

– Det är kul, säger Victoria Hall.

– Det är roligast att åka fort, säger Mathilda Melin.

Sen bär det av ut på isen igen och nya försök att göra prinsesspiruetter. Ibland slutar försöken på fötter och ibland med ett fall.

Annons

Det ska påpekas att skridskor med dubbelskena verkar vara hänvisade till historiens dammrika vindar. Det kanske är lika bra det.

Magnus Aspegren

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons