Annons

Sportbåtsuccé upprepas

Förra året blev båtsportens dag en tillställning över förväntan för arrangörerna i Trelleborgs båtsällskap. Därför upprepar man i år succén, trots att arrangemanget brukar hållas vartannat år.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2005

Pannorna läggs i djupa veck inne på Trelleborgs båtsällskaps nyrenoverade klubbhus i Gislövs hamn. I år vill man locka ännu fler besökare till årets stora tillställning. Och för att slå publikrekordet på över 1 000 besökare från i fjor måste man spåna fram nya aktiviteter till Sportbåtens dag.

– Vi har börjat med att lägga dagen på ett nytt datum så att vi inte krockar med andra arrangemang, säger Arne Nilsson.

Annons

Klubben har nu förlagt dagen till den 13 augusti.

– Vad kan Sjöräddningssällskapet bidra med? kastar Arne Nilsson ut till en av de församlade representanterna.

Det första planeringsmötet har samlat deltagare från Sjöfartsmuseet, Sjöräddningssällskapet, räddningstjänsten, Trelleborgs dykarklubb samt dansgruppen som uppträtt tidigare år.

– Vi hoppas kunna visa att sjösport handlar om så mycket mer än bara båtar, säger Thord Herlöfsson från klubben och berättar att man efter förra årets publiktillströmning vill lägga dagarna tätare än vartannat år.

När så mötet avslutas finns förhoppningar om flera spännande aktiviteter. Det kan bli möjligt med en räddningshelikopter. Kanske kommer den gamla "tutan" som varnade båtar tidigare att återbördas. En marinarkeologisk utställning är så gott som säker.

Något som är helt säkert under Sjösportens dag är massor av musik, festlig stämning och sillamackor.

GISLÖVS LÄGEKristofer Naess
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons