Annons

Spontanfest på Gröningen

Kan man dansa ut julen fast den redan är slut? På Gröningens servicecenter i Anderslöv går det alldeles utmärkt.
Trelleborg • Publicerad 16 januari 2014
Johnny och Ulla Palmé svängde om till Kent Borgströms musik.
Johnny och Ulla Palmé svängde om till Kent Borgströms musik.Foto: Foto: Sara Johari

– Vi tänkte egentligen ha den här festen på tjugondedag Knut, men måndagar är ingen bra festdag, det är så många aktiviteter här då, sa Lena Larsson, aktivitetsansvarig på Gröningen.

Därför fanns det ingen gran och inga julsaker att säga farväl till, de var redan bortplockade. Men god mat och dans blev det i alla fall.

Annons

Johnny Palmé, som kom med sin fru Ulla, trivdes som fisken i vattnet.

– Allting har varit toppen, god mat och trevligt ordnat. Det är kul att komma hit, annars sitter man bara hemma och glor på dumburken, sa Johnny Palmé innan han bjöd upp hustrun för en svängom till Kent Borgströms enmansorkester.

Av tillströmningen att döma var det en populär tillställning. Nästan varenda stol var upptagen.

– Det har kommit önskemål om att vi skulle ha en liten fest. Många av de yngre pensionärerna vill ha mer dans, så det fixade vi. De frågade om de fick dansa på borden också, och det är klart att de får, sa Lena Larsson och skrattade.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons