Annons

Sponsorer räddar Barnens vasalopp

Barnens vasalopp är räddat. På onsdagen fick arrangören Stellan Hellberg beskedet att ytterligare sponsorer går in och betalar de 16 000 kronor som kommunen inte anser sig ha råd med.
Trelleborg • Publicerad 23 december 2009

TRELLEBORG. Citysamverkans Johan Kristiansson och Anders Löfberg reagerade båda två när de i tisdagens TA läste artikeln om Barnens vasalopp som hotades av nedläggning.

– Vi tog kontakt med varandra och sa att det här är ett projekt som är värt att satsa på. Vi fick ju ingen isbana i stan i år och då vill vi bidra till detta istället, säger cityledaren Johan Kristiansson.

Annons

Arrangören Stellan Hellberg gläds åt utvecklingen.

– När Johan ringde blev jag så glad att det nästan tjocknade i halsen. Att det finns sådana människor, säger han och berättar att det varit ännu fler aktörer som erbjudit sig att hjälpa till.

Också på skolförvaltningen är man nöjd.

– Det är ju bra nyheter. Det är populärt i förskoleklasserna men vi har ingen möjlighet att bekosta det. Om vi skulle ta den kostnaden måste vi arrangera det som en friluftsdag för hela kommunen, säger utvecklingschef Mats Lundqvist.

Den nya uppgörelsen innebär att fritidsförvaltningen fraktar snön till och från Stortorget och Trelleborgs citysamverkan står för kostnaderna. Kulturförvaltningen kommer att betala för högtalaranläggningen som kostar cirka 1500 kronor.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons