Annons

Spökrunda på Garvaregården

Läskiga spindlar, skräckinjagande mumier och stämningsskapande ljusslingor gör Garvaregårdens utställningshall till ett spökhus. Ödesmättade kyrkklocksringningar och otäcka skratt hörs i bakgrunden.
Trelleborg • Publicerad 10 januari 2002

BILD: CLAES NYBERG

Från och med måndag morgon är det fritt fram för skolungdomar att komma dit och låta sig skrämmas och förtjusas av spöken, demoner och otäcka djur.

Annons

- Jag har alltid fascinerats av spöken. Det är roligt att göra en sådan här utställning, eftersom barnen och ungdomarna gillar det här, säger Agge Bidhult som arrangerar visningen tillsammans med Catarina Persson.

Förra gången man gjorde en spökrunda på Garvaregården var för två år sedan. Då blev visningen en succé. Nästan ett tusen ungdomar kom för att låta sig svepas in i den övernaturliga atmosfären.

Utställningen för de skräcksugna pågår under två veckor framöver. Det är öppet i spöklabyrinten klockan 8-16 under vardagar.

- Tanken är att det tält som vi har satt upp ska bli en perfekt plats för dem som vill berätta skräckhistorier för varandra, säger Agge Bidhult.

Mitt inne i den vindlande spökstaden finns en kista där är en spökmumie ligger begravd. Runt om denna finns några masker upphängd. Som extra krydda på spökeriet finns där några spindlar som spinner på sina stora nät.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons