Annons

Spi vill ha policy för ekoturism

Trelleborgs kommun borde arbeta fram en handlingsplan för ekoturism. De anser Bodil Francke-Ohlsson (spi) i ett brev till kommunstyrelsen.
Trelleborg • Publicerad 31 oktober 2007

Bodil Francke-Ohlsson menar att Trelleborg under sommaren redan har aktiviteter som passar in i konceptet med ekoturism till exempel vandringar längs åar och markvägar, ridturer, fiske och ett stort kulturutbud.

– Jag tycker Trelleborg ska börja titta på vad man kan göra för att göra turismen så ekologisk som möjligt, säger Bodil Francke-Ohlsson.

Annons

Sedan 2002 finns den nationella kvalitetsmärkningen Naturens Bästa. Märkningen ges till arrangörer som uppfyller krav på att bland annat skydda naturmiljöer och samtidigt gynna den lokala ekonomin. Bakom märkningen står resebranschen, staten, Svenska ekoturismföreningen och Svenska Naturskyddsföreningen.

– De saker det gäller är inte särskilt dyra. I stället kan det bli billigare, säger Bodil Francke Ohlsson. Till exempel kan hotellnäringen dra ner på kostnaderna när man sparar på vatten eller ser till att tvättmängderna minskar.

Som ett första steg på vägen vill Francke-Ohlsson att det bildas ett politiskt arbetsutskott. Utskottet ska sedan arbeta fram en ekoturismpolicy för kommunen. En motion i samma ämne lades fram av miljöpartiet redan 1999 men avslogs.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons