Annons

Spi vill ha ny rastplats

Spi vill att Trelleborgs kommun bygger en rastplats för lastbilar med kiosk och kafeteria, paus/dagrum, toaletter och dusch.
Trelleborg • Publicerad 13 januari 2004

"Lastbilarna är av stor betydelse för vår hamns framgång och ska bemötas som kommunens och hamnens viktigaste kunder", skriver spi i en motion till kommunfullmäktige. Bakgrunden till spi:s motion är prognoserna som pekar på att hamnens verksamhet kommer att expandera och med det antalet långtradare som åker via Trelleborg. Enligt motionen finns det redan i dag problem med det stora antalet lastbilar i Trelleborg som i brist på parkeringsutrymmen ställs upp längs bland annat Strandridaregatan och där ses som ett hinder för övrig trafik. För att komma tillrätta med problemen föreslår spi att kommunen bygger en Rastplats Trelleborg med samma standard som finns på andra platser i Europa. Rastplatsen ska ha mycket parkeringsyta, en kafeteria med kiosk, paus/dagrum med information om färjornas avgångar och ankomster och eventuella förseningar samt utrymmen för toaletter och dusch. Motionen utmynnar i ett förslag att kommunen ska börja planera för en sådan rastplats.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons