Annons

SPI tvingades söka stöd hos S

SPI får stöd i vård- och omsorgsnämnden för att inrätta en handikappombudsman på heltid. Men stödet kommer från oväntat håll, Socialdemokraterna.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2010
Foto: 

De övriga allianspartierna i nämnden ställde sig kallsinniga när förslaget togs upp på onsdagen. De tycker att dagens ordning, en halvtidstjänst som handikappsekreterare, räcker.

– Vi tycker att det görs ganska mycket redan. En heltidstjänst kostar ju en del pengar också, säger Marianne Ohrlander (M), vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Annons

På mötet yrkade Socialdemokraterna på att motionen skulle bifallas. I den votering som följde blev röstsiffrorna 6-6, men med ordförande Per Grönlunds (SPI) utslagsröst gick motionen igenom.

– Eftersom det är mitt eget parti som lagt motionen så röstade jag för den. Jag vill vara lojal mot mitt parti, säger Per Grönlund.

Att vara lojal mot sina allianspartier var inte lika viktigt i den här frågan, anser Grönlund, som med sitt agerande alltså spelade oppositionen i händerna.

– Visst är det viktigt att alliansen håller sams, men det går inte alltid, inte på riksnivå heller. Och det finns vissa grundläggande frågor som man inte kan kompromissa om, säger Per Grönlund.

Varken han eller Marianne Ohrlander vill kalla det som hände för en spricka i alliansen.

– Jag tycker att samarbetet fungerar fantastiskt bra, men självklart finns det saker som vi tycker olika om, och det måste det få göra, säger Ohrlander.

Frågan avgörs slutligen av kommunfullmäktige.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons