Annons

Spex med varierad ambitionsnivå

Några kommer oförberedda och nöjer sig med att hoppa upp och ner. Andra hade en väl repeterad koreografi. Ambitionerna med årets studentspex varierade.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2011
Eric Wahldén och Pontus Ransmark framförde Titanic-låten, tillsammans med kompisarna i BP08B.Foto: Claes Nyberg
Esteteleverna var välkoreograferade.Foto: Claes Nyberg

Byggeleven Eric Wahldén har inte Céline Dions vackra stämma. Inte alls. Men viljan att spexa hade både han och Pontus Ransmark när de, iklädda ballerinakjol, framförde ledmotivet till Titanic, My heart will go on.

– Det är första gången vi tränar, berättade Eric Wahldén efteråt.

Annons

Framför scenen fanns elever från studentkommittén, som kontrollerade bidragen.

– Inget rasistiskt, hets mot folkgrupp och inget kränkande. Vissa kan ha med sig plakat till exempel. Vi tål rätt mycket, till exempel brukar många klanka ner på NV [Naturvetenskapsprogrammet]. Men man får inte klanka ner på någon person, säger Emina Omerovic, som ingår i studentkommittén.

Några med hög ambition var esteteleverna. Eleverna pustade med ett leende på läpparna efter ett välkoreograferat nummer, bland annat till Michael Jackson-låten Thriller.

Fanny Johansson
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons