Annons

Spetsutbildning för entreprenörer

Sverker Hagman, vikarierande rektor på Söderslättsgymnasiet, skickade i måndags in en ansökan till Skolinspektionen om att starta en spetsutbildning med riksintag som riktar sig mot entreprenörskap.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2009
Foto: 
Sverker Hagman.
Sverker Hagman.Foto: 

Vad kommer ni att erbjuda i er utbildning?

– Vi ska ge den tillsammans med samhällsvetenskapliga programmet med ekonomisk inriktning. Fokus ska ligga på ekonomi och företagande. Vi kommer att samarbeta både med Malmö högskola och med olika lokala företag.

Annons

I Malmö och Lund gapar platserna tomma på flera av gymnasiernas spetsutbildningar. Har det påverkat er ansökan?

– Nej, det kan jag inte påstå. I Lund och Malmö har man satsat på spetsutbildningar som erbjuder vanliga ämnen, till exempel historia och fysik. Det kan vara en anledning till att söktrycket är lågt. Dessutom är detta en ganska ny företeelse som tar tid att etablera.

När får ni besked från Skolinspektionen om de godkänner er ansökan eller inte?

– I oktober eller november. Vid ett ja börjar vi höstterminen 2010 och tar in 30 elever.

Vad skulle ett ja från Skolinspektionen betyda?

– Vi skulle få en ny kompetens till skolan som också kan användas på andra program. Man har alltid nytta av entreprenörskap.

Johan Silfversten Bergman
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons