Spelmissbruk ledde till bedrägerier

För att finansiera sitt spelmissbruk ägnade sig 24-åringen åt bedrägerier. Han har nu dömts av Ystads tingsrätt till skyddstillsyn och skadestånd till de drabbade.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2011

Den 24-årige trelleborgaren ska under perioden september 2010 till januari 2011 ha lurat sammanlagt nio personer runt om i landet på pengar. Det gjorde han genom att lägga ut olika varor till försäljning på internet. Åtalet omfattade försäljning av datorer, mobiltelefoner, presentkort samt en myntsamling till ett sammanlagt värde av drygt 40 000 kronor.

Mannen häktades i januari i år och har erkänt brotten. Han är sedan tidigare dömd för sammanlagt 14 bedrägerier till skyddstillsyn och samhällstjänst samt att genomgå behandling för sitt missburk. Tingsrätten anser att det är allvarligt att 24-åringen återfallit i brottslighet under tiden han omfattas av en dom om skyddstillsyn. Men eftersom mannen påbörjat behandling för sitt spelmissbruk nöjer sig tingsrätten med att döma honom till skyddstillsyn med särskilt behandlingsprogram. Om 24-åringen dömts till annat straff hade han fått sex månaders fängelse. Han ska även betala tillbaka pengarna, drygt 40 000 kronor, till de nio personer han lurat.

Louise Löfgren
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.