Spelkortshärva i Trelleborg

Svenska Spel slår larm om att tusentals personer kan ha fått spelkort registrerade i sitt namn utan att veta om det. De flesta finns i Trelleborgsområdet.
Trelleborg • Publicerad 21 februari 2014
Foto: 
Foto: 

Enligt Svenska Spels pressinformatör Johan Söderkvist är det en krögare i Trelleborgsområdet som ligger bakom korten, totalt cirka 2 300 stycken. De drabbade finns i hela södra Sverige, men majoriteten är trelleborgare.

Numera krävs det ett spelkort för att använda de Vegasautomater som står på många restauranger. Har man inget spelkort kan man få ett tillfälligt hos krögaren som har automaten.

– Det finns många spelproblem kopplade till de här automaterna. Har man ett spelkort begränsar det speltid och hur mycket pengar man kan lägga, säger Johan Söderkvist.

För att uppmuntra spelkortsanvändandet ger Svenska Spel en provision på åtta kronor per kort till krögarna.

– Vi tror att det är därför personen använt folks personuppgifter och registrerat korten. Det är väldigt tråkigt att någon utnyttjat detta, säger Johan Söderkvist.

Den som fått ett kort registrerat i sitt namn får det hemskickat. Svenska Spel vet vilka personer det rör sig om och har annullerat samtliga kort.

– Det finns ingen risk att de drabbade lider någon ekonomisk skada. Men det kan såklart väcka ett obehag, säger Johan Söderkvist.

Svenska Spel har sagt upp avtalet med krögaren i fråga. En polisanmälan kommer att göras.

De som har frågor kan vända sig till Svenska Spels kundtjänst.

Caroline Ferngren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.