Annons

Spelglädje mellan husvagnarna

Spelmansstämman i Smygehuk börjar officiellt inte förrän på fredag, men på gräsplanen invid vägen ljuder det redan av dragspel och sång. Dryga 20-talet husvagnar är redan på plats med spelsugna spelmän som värmer upp inför stämman.
Trelleborg • Publicerad 24 juni 2009
Foto: 
"Jo, jag spelar väl lite till husbehov" säger Bosse Bengtsson och drar fram spelet.
"Jo, jag spelar väl lite till husbehov" säger Bosse Bengtsson och drar fram spelet.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Gulligullan koko som en göök... Kjell-Åke Ericsson från Asarum, Inger Johansson från Trelleborg, Lennart Hagman från Löderup och Bosse Bengtsson från Klippan jammar.
Gulligullan koko som en göök... Kjell-Åke Ericsson från Asarum, Inger Johansson från Trelleborg, Lennart Hagman från Löderup och Bosse Bengtsson från Klippan jammar.Foto: 
Sommarlivet i husvagnen är ren njutning.
Sommarlivet i husvagnen är ren njutning.Foto: 

SMYGEHUK. – När stämman väl börjar på fredag så brukar vi som är här redan ha hunnit spela och ha trevligt i många dagar, säger Inger Johansson i en paus mellan låtarna.

Här, mellan husvagnarna, samlas de som inte kan hålla sig tills stämman inleds på fredag kväll. Kjell-Åke Nilsson från Asarum konstaterar att när stämman väl börjar kommer de ha en hel del nytt på repertoaren:

Annons

– Någon kommer med en ny bit, någon med en annan. Sen har man en jäkla massa nya bitar till slut.

Många som samlas här känner varandra sedan tidigare år. Barbro och Bosse Bengtsson från Klippan är här för tredje eller fjärde året i rad. I kväll har de ställt ut bord och stolar i kvällssolen utanför sin husvagn. De saknar ingenting här, säger de och konstaterar att platsen är naturskön och livet är gott. Spörsmål som när de egentligen ska gå och köpa glass är de största bekymren.

– Vi gör precis vad vi vill här. Ja, eller vad han vill, säger Barbro Bengtsson med en lurig blick på maken.

Årets spelmansstämma på Köpmansmagasinet är den 24 i ordningen. Starten går klockan 18 på fredag med uppvärmningsdans på stora dansbanan. Stämman är slut vid midnatt natten mot söndagen.

Olof Broddesson
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons