Speciellt datum leder till bröllopsrusch på Rådhuset

Många borgerliga vigslar kommer att äga rum under fredagen. Inte mindre än nio par har lockats att ingå äktenskap på datumet 11.11.11 och tiderna runt klockan elva är fullbokade.
Trelleborg • Publicerad 10 november 2011
Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX
Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

På speciella datum och helger brukar vigslarna samla ihop sig och kommunens tre vigselförrättare får mycket att stå i. Nils-Gunnar Snygg är en av dem och han kommer att viga fyra par under dagen, tre av dem vid elva-tiden. Så många har det aldrig varit förut.

– Det är extremt den här gången. Inget annat datum sticker ut på detta sättet, säger han.

De flesta borgerliga vigslar äger rum på fredagar och lördagar, men varför det är så populärt att gifta sig på speciella datum som dagens vet inte Nils-Gunnar Snygg.

– Jag vill inte tro att det är bara för att brudgummen ska komma ihåg det. Men det inträffar ju inte så ofta, nästa gång är det väl bara tvåor och det är kanske inte lika roligt.

De vigslar Nils-Gunnar Snygg håller i under dagen kommer att äga rum på Rådhuset. I andra fall väljer många att gifta sig på datum och platser som är speciella för brudparet.

– De kan bjuda sina vänner på invigningsfest och mannen friar, så dyker vigselförrättaren upp som gubben i lådan, säger Nils-Gunnar Snygg.

Louise Löfgren
Jonathan Salomonsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.