Annons

Spänning går hem på Trelleborgs bokrea

Stieg Larsson är mannen som får trelleborgarna att öppna plånboken. I alla fall till nedsatt pris. Årets bokrea bjuder på självklara favoriter och fler kokböcker än någon människa kan behöva.
Trelleborg • Publicerad 26 februari 2008
Britt-Marie Pärsson skulle egentligen köpa Sagan om Isfolket men den fanns inte på rean så hon fick välja en bok av Margit Sandemo. Bild: Claes Nyberg
Britt-Marie Pärsson skulle egentligen köpa Sagan om Isfolket men den fanns inte på rean så hon fick välja en bok av Margit Sandemo. Bild: Claes NybergFoto: 

Inne på Söderslätts bokhandel på Kulturhuset ligger böckerna staplade nästan ändå ut på den regnvåta trottoaren.

Det är mycket folk i butiken trots att de har haft öppet sedan midnatt. Harry Nilsson står och bläddrar igenom ett par faktaböcker. Han har fastnat för en bok om veterantåg. Men det är svårt att hitta guldkornen.

Annons

- Det är svårt att hitta något som är riktigt bra. Och så trycks ju böckerna upp i sämre kvalitet till rean, det känns industriaktigt och man blir ju mindre sugen på att handla då, säger Harry.

Birgitta Karlmark är en annan trelleborgare som bär runt på flera böcker.

- Stieg Larsson är favoriten. Det blir mycket verklighetsbaserade böcker, det är det som intresserar mig mest, säger hon.

Just Stieg Larsson säljer bra på rean enligt Bengt-Inge Persson som jobbar på bokhandeln. Han ser fram emot ett fint bokår 2008 och delar med sig av ett rea-tips.

- Personligen är favoriten en bok som heter "Nu vill jag sjunga dig ljuva sånger" av Linda Olsson. Något lugnare är det på Åhléns där bokrean började klockan sju i morse. Anders Carlzon har jobbat hela morgonen och även här är Stieg Larsson populär men också parlörer i fickformat och boken "1001 filmer du måste se" innan du dör har det hunnit säjas flera exemplar av.

Längre in i butiken står Kerstin Ahlgren och bläddrar i "Nalle Puhs stora klokbok" som ligger bland barnböckerna.

- Den här har jag köpt som present till många vuxna, det är en tänkvärd bok, säger hon.

Hon handlar ofta och gärna böcker men ibland erkänner hon att det kan bli lite mycket.

- En gång köpte jag så många böcker att jag blev tvungen att köpa en ny bokhylla, säger hon och skrattar.

Jonas Lindgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons