Annons

Sött och salt på Söderslättsdagen

Närodlat och närpysslat erbjöds på den sydligaste marknaden under lördagen.
Trelleborg • Publicerad 9 juni 2012
Lars Henriksson hade åkt från Vismarlöv för att sälja sitt bröd i Smyge.
Lars Henriksson hade åkt från Vismarlöv för att sälja sitt bröd i Smyge.Foto: Tomas Nyberg

– Vi beställde bra väder, säger Jeanette Jandermark och ler snett.

Hon har varit med och planerat Söderslättsdagen och nu är hon nöjd. Solen strålar under förmiddagen och fler och fler människor letar sig till de olika stånden där det säljs allt från fågelhokar till godis.

Annons

– Jag säljer både åt mig själv och åt min kompis som tillverkar eget godis i Hököpinge, berättar Meta Wåhlin.

Själv säljer hon smycken i glas. Hon berättar att hennes katter, änglar och armband går bäst. Att sälja smycken och godis i kombination verkar vara en bra idé.

– Ja, folk lockas hit av godiset, säger hon.

En bit ifrån henne på Köpmansmagasinets gård står Lars Henriksson från Vismarlöv och säljer bröd.

Vilket bröd är populärast?

– Bröd med hazienakaffe i. Man häller kaffet över mjölet. Brödet passar väldigt bra till sill, säger han.

Under dagen bjöds gästerna också på underhållning av Durfåglarna.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons