Annons

SÖS vill ha ny studie av hamninfarten

Christian Ottergren, som sitter med i tekniska nämnden som ersättare för Söderslättspartiet, krävde på mötet i onsdags att förvaltningen skulle sätta igång en ny studie av hamninfarten.
Trelleborg • Publicerad 18 oktober 2013
SÖS menar att det går bra att ta in trafiken till hamnen västerifrån även i framtiden. Foto: Claes Nyberg, arkiv
SÖS menar att det går bra att ta in trafiken till hamnen västerifrån även i framtiden. Foto: Claes Nyberg, arkivFoto: Claes Nyberg, arkiv

- Bakgrunden är de tunga remissyttrandena från länsstyrelse och trafikverket som förändrat läget kring den fördjupade översiktsplanen ganska drastiskt, menar Christian Ottergren.

Han och SÖS menar att det finns andra alternativ med en fortsatt infart till hamnen västerifrån. Han anser inte att det står i motsättning till planerna på att bygga ut den västra delen av hamnen för bostäder.

Annons

- Kanske tunnel eller en täckt överfartsbro för hamntrafiken kan lösa problemet, menar han.

I alla fall bör möjligheterna utredas på nytt, anser han och föreslog på sammanträdet att tekniska förvaltningen ska ta upp en fortsatt förutsättningslös studie av tillfarten till hamnen med hänsyn till inkomna yttranden.

- Som jag förstod det på sammanträdet så har man redan satt igen en sådan utredning, säger Christian Ottergren.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons