Annons

SÖS till offensiven i hamnfrågor

Hamnfrågorna är på tapeten igen hos Söderslättspartiet. Den senaste tiden har partiet lämnat in flera frågor och interpellationer i ämnet.
Trelleborg • Publicerad 29 september 2011

Den första gällde socialdemokraten Sten Björk och hans konsultuppdrag i hamnen. Lars-Olof Flink (SÖS) hade reagerat över uppgifter att Björk kvitterat ut 374 000 kronor i arvoden de första sju månaderna i år och ville bland annat veta vad för uppgifter som ingick i uppdraget.

På fullmäktige i måndags fick Flink svar av hamnbolagets ordförande Jan Isaksson (M), som menade att perioden för konsultuppdragen var felaktig, uppdragen sträckte sig mellan september 2010 och juli 2011. Isaksson tyckte inte att ersättningen var tilltagen, särskilt inte med tanke på att man får 75 procent av kostnaden tillbaka från EU, och att Björks arbete gör att hamnen får in inkomster som är långt större.

Annons

Även Isaksson själv är i fokus. Bertil Larsson (SÖS) vill veta hur mycket pengar Isaksson får i arvode från hamnbolaget, utöver det han erhåller som ordförande.

Lars-Olof Flink har även en fråga som handlar om färjornas längd. Enligt Flink finns det inget rederi som i nuläget planerar köpa in längre färjor, vilket enligt honom har angetts som motiv till hamnutbyggnaden. Ifall så inte är fallet borde beslutet om utbyggnaden rivas upp, eftersom fullmäktige tagit beslutet på felaktiga grunder, menar Flink. Han ha svar från Isaksson om huruvida det finns garantier från rederierna att de kommer att köpa in större färjor.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons