Annons

SÖS kräver omröstning om infart

Söderslättspartiet kräver i en motion att kommunen anordnar en folkomröstning om hamninfarten ska ske från väster eller öster i framtiden.
Trelleborg • Publicerad 16 januari 2014

I motionen till kommunfullmäktige föreslår SÖS att omröstningen ska genomföras i samband med kommunalvalet i september i år.

Enligt motionen rådet det stor oenighet bland Trelleborgs politiker kring frågan om hamninfarten ska ske från väster eller öster.

Annons

Enligt SÖS kan en folkomröstning ge politikerna vägledning när de fattar beslut om stadens utveckling.

"Folkomröstningen innebär möjlighet till ett fullständigt demokratiskt beslut av trelleborgarna", menar SÖS i sin motion.

Förslaget som den nuvarande kommunledningen arbetar med innebär en ny ringväg för lastbilar för infart till hamnområdets östra sida.

Den nya vägen kommer att få stor inverkan på miljön för många kommuninvånare, menar SÖS, som i sin motion även påpekar att både Trafikverket och länsstyrelsen sagt nej till denna lösning.

SÖS anser att den nuvarande infarten från väster kan förbättras för stadens miljö avseende såväl luft som buller och framkomlighet.

Partiet skriver också i sin motion att även en infart västerifrån kan innebära frigjorda ytor.

"En ombyggnad av infart från väster kan påbörjas omedelbart", skriver SÖS också i sin motion.

SÖS föreslår dock ingen exakt formulering för trelleborgarna att ta ställning till i folkomröstningen.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons