Annons

Sopspionerna kommer till Trelleborg

De pensionerade poliser som jobbar som "sopspioner" vid mindre återvinningsstationer har hittills inte gjort några tillslag i Trelleborg. Men nu kommer de, tillkallade av kommunen för att se till en bekymmersam station på Malörten.
Trelleborg • Publicerad 17 juli 2003

De flesta trelleborgare är duktiga på att sortera avfall i glas, papper, plast och metall, tycker miljöinformatör Börje Jönsson på Kommunal teknik. Men så finns det en liten klick som lämpar av även vanliga hushållssopor eller rent grovavfall. I synnerhet vid återvinningsstationen på Malörten har detta varit ett problem, och därför har kommunen också satt upp skyltar som upplyser om vad som gäller - och att fortsatt missbruk kommer att polisanmälas. Den som ertappas med att ha kastat olovliga sopor kan straffas med flera tusen kronor i dagsböter - och risken att åka fast har just ökat dramatiskt. Sopspionerna kommer oanmälda. Kommer sopsyndaren i bil är det enkelt att skriva upp registreringsnumret. Annars undersöks soporna närmare, i jakt på ett namn eller en adress. - Hittar vi något som kan leda oss till den som till exempel abonnerar på en tidning, så skriver vi till dem. Men i fortsättningen kommer vi att polisanmäla, säger Börje Jönsson på Kommunal teknik.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons