Annons

Son får avslag i tvist om god man

Överförmyndaren i Trelleborg gjorde inget fel som utsåg en god man till en person som själv ville ha den formen av hjälp. Det beslutar länsstyrelsen dit mannens son klagat på överförmyndarens beslut.
Trelleborg • Publicerad 20 juli 2006

I ett brev till länsstyrelsen menade sonen att beslutet om att utse god man för fadern inte skett på ett korrekt sätt.

Sonen anser att det är fel att han inte fått reda på att fadern fått en god man. Han anser även att det förekommer sakfel i utredningen och att fadern inte blivit tillfrågad om han ville ha en god man.

Annons

Länsstyrelsen anser dock att det är klarlagt att fadern själv ville ha en god man och att han varit helt klar över vad det innebär. I sådana fall brukar inte släktingar kontaktas enligt överförmyndaren i Trelleborg och det finns inte heller något krav på det i föräldrabalken, skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

Sakfelen i utredningen består i att faderns namn fått fel förnamn på ett ställe samt att antalet rum i hans lägenhet blivit fel. Länsstyrelsen anser inte att det påverkat beslutet på något sätt och menar att överförmyndaren inte har brustit i handläggningen. Därför avslutas ärendet utan ytterligare åtgärd.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons