Annons

Sömnigt sista fullmäktige

Det sista kommunfullmäktige på måndagskvällen innan valet i höst blev en kort historia utan några egentliga debatter.
Trelleborg • Publicerad 19 juni 2006

Det sista kommunfullmäktige inför sommaren och valet i höst avlöpte snabbt och lätt. Den tyngsta frågan som klubbades igenom var kommunstyrlelsens delårsrapport för årets första fyra månader.

Kommundirektören Rutger Persson konstaterade som Trelleborgs Allehanda tidigare berättat att ekonomin i stort sett ser bra ut. Budgetresultatet för perioden är 23,9 miljoner kronor på plussidan. Under hela året ska 269 miljoner användas till investeringar i kommunen.

Annons

– Vissa nämnder har gjort ett negativt resultat men ännu är det tidigt på året, konstaterade Rutger Persson som manade till fortsatt försiktighet bland nämnderna inför årets resterande månader.

Lars-Olof Flink (m) var den enda som gjorde en ansats till att debattera på årets sista fullmäktige inför valet.

– Jag är vice ordförande i fritidsnämnden och vi har inte mycket pengar att röra oss med. Jag tror att det är många nämnder som har liknande problem, sa Lars-Olof Flink som fortsatte att tala om Spjutspetsskolan.

– I delårsrapporten står att Spjutspetsskolan väntas nå resultat om tre, fyra år. Innan den fungerar som den ska kanske det har gått tio år. Det är ju katastrof om vi politiker, lärare, elever och föräldrar inte presterat bättre än så, sa Lars-Olof Flink.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons