Annons

Sommarstugebor i Böste vill värna om fritidsmiljön

Böste sommarstugeförening vill värna sin miljö enligt ett brev till stadsbyggnadskontoret i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 13 juli 2005

Medlemmarna i Böste sommarstugeförening vill att områdets identitet, lantliga miljö och karaktären av fritidsbebyggelse bibehålls och respekteras, enligt brevet.

Det handlar om de omgivande ängarna, naturtomterna, de enkla staketen och de smala grusvägarna – alla är viktiga faktorer för att bevara miljön, enligt föreningen.

Annons

Även bebyggelsens karaktär, både när det gäller storlek som val av material till tak och fasader är viktiga för harmonin, anser sommarstugeägarna. Såväl bostadsyta som takhöjd bör begränsas, menar föreningens medlemmar.

Dock är man inte emot att nya hus byggs, bara områdets karaktär bibehålls. Nya hus ska vara i ett plan och ha träfasad. Grusvägarna ska finnas kvar och vägbelysning ska inte finnas i området, menar föreningen. Det är också viktigt att ängarna inte bebyggs, skriver föreningen i sitt brev.

Även om styrelsen inte är formell sakägare önskar föreningen att få vara remissinstans vid alla byggärenden i området.

Föreningen vill också ha ett nära samarbete med byggnadsnämnden och stadsbyggnadskontoret, med både politiker och tjänstemän, för en konstruktiv dialog.

Dessutom vill föreningen visa byggnadsnämndens ordförande och stadsbyggnadschefen på plats hur medlemmarna vill utveckla området.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons