Annons

Sommarskolan hjälpte elever till gymnasiet

En fjärdedel av de niondeklassare och elever från individuella programmet som gick i årets sommarskola lyckades höja sina betyg. Från gymnasieledningens håll bedöms satsningen som lyckad.
Trelleborg • Publicerad 17 augusti 2008

40 elever från nian och gymnasieförberedande IV-programmet var anmälda till årets sommarskola i Trelleborgs kommun.

20 elever fullföljde skolan under den månad som den pågick. 11 elever höjde sina betyg och kom därmed in på gymnasiet inför hösten. - Jag tycker att det är ett ganska bra resultat även om det kanske inte är något anmärkningsvärt. Men det är bättre än förra året, säger Mattias Rådmark, rektor på Söderslättsgymnasiet och den som ansvarat för de äldre elevernas sommarskola.

Annons

Åtta av de deltagande lyckades höja sina betyg i matematik och tre höjde i svenska. Däremot klarade ingen, av de elever som behövde, att höja sina betyg i engelska. Nästa år vill Mattias Rådmark göra sommarskolans längd anpassad efter elevernas behov.

- Vi har redan nu studietorgslärare som är på plats under hela sommaren. Elever som vill ha hjälp kan vända sig till dem, säger Mattias Rådmark.

En del av eleverna vid sommarskolan krävde dessutom längre tid än de fyra avsatta veckorna för att nå sina mål.

- Kontentan blir att vi måste ha flexibla lösningar, säger Mattias Rådmark.

Eleverna som kom in på gymnasiet valde uteslutande praktiska program, som barn och fritid, hotell och restaurang och teknikcollege.

Ola Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons