Annons

Sommarskola lockar allt fler

Nästan 90 av Trelleborgs åttondeklassare vill gå i skolan under sommaren för att förbättra sina kunskaper i engelska eller matte. Det är nästan tre gånger så många som förra året.
Trelleborg • Publicerad 19 juni 2008
Många vill gå i skolan under sommaren för att förbättra sina kunskaper i engelska eller matte. Bild: Scanpix
Många vill gå i skolan under sommaren för att förbättra sina kunskaper i engelska eller matte. Bild: ScanpixFoto: 

Trelleborgs kommun erbjuder sommarskola för elever som gått ut åttan eller nian. Elever som gått ut nian med underkänt betyg i något av kärnämnena svenska, engelska eller matte får chansen att plugga sig till ett godkänt.

För åttornas del handlar det om en veckas fördjupade studier i engelska eller matte som ska ge ökade kunskaper inför sista året på högstadiet. Inga betyg förändras efter veckan, men lärarna upplever att eleverna får större självförtroende och blir mer säkra i ämnena. Elisabeth Ottosson är rektor på Vannhögsskolan och ansvarig för sommarskolan i matte. Förra året hade hon 15 elever. I år är det 52 som anmält sig.

Annons

- Det är en helt fantastiskt anslutning. Det märks att hela samhället fokuserar allt mer på kunskap, säger hon.

Även på engelskan har antalet elever ökat markant. I fjor var det 17 elever som läste. I år har 35 personer sökt sig dit. Magnus Wikström är rektor på Liljeborg och ansvarig för engelskan.

- Vi måste sätta in en extra lärare så det känns som att sommarskolan har fått ett bra rykte efter förra årets premiär, säger han.

Elisabeth Ottosson tror att spjutspetsskolan har en stor del i det ökade antalet deltagare.

- Allt prat om mål och kunskapsnivåer och alla föräldrasamtal har säkert bidragit till att vi har fått en klar fokusering på kunskap, menar hon.

Trots det positiva utvecklingen medger Wikström att man inte lyckas nå ut till alla.

- Vi kan inte tvinga hit någon, man ska känna glädje när man kommer hit. Men de som vi inte får hit jobbar vi istället hårt med under terminerna, berättar han.

Sommarskolan för åttorna äger rum i vecka 31-32.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons