Annons

Sommarskola gav fler behöriga

Fler elever från årskurs nio ville läsa på sommarskolan i år jämfört med i fjor, och närvaron var hög, enligt rektor Mattias Rådmark. Resultatet blev att tolv elever lyckades läsa in behörighet till gymnasiet.
Trelleborg • Publicerad 5 augusti 2013
Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Av de 25 elever som var anmälda deltog 22 - förra året var den siffran 20. Sommarskolan hölls de tre första veckorna av sommarlovet för årskurs 9 som då läste upp svenska, engelska och matematik, med målet att få behörighet till gymnasiet.

De gymnasieelever som behövt förebereda sig för den nya terminen, läser gymnasieämnen de tre veckorna innan skolan börjar. Detta upplägg var nytt för i år, tidigare år har årskurs 9 och gymnasielever haft sommarskola tillsammans.

Annons

- Det blev inte tillräckligt bra undervisning när de gick tillsammans så vi diskuterade hur det skulle lösas och detta tror jag fungerar allra bäst, säger Mattias Rådmark, rektor på Söderslättsgymnasiet och ansvarig för sommarskolan.

Av den anledningen var årets sommarskola endast tre veckor lång i stället för fyra som tidigare år. Men också därför att den anmälda gruppen elever som har väldigt långt till godkänt betyg har blivit mindre.

Mattias Rådmark är nöjd med utfallet av årets sommarskola.

- Det har förhållandevis varit god närvaro och totalt sett har tolv elever lyckats få grundskolebetyg och förhoppningsvis också behörighet till gymnasiet, säger Mattias Rådmark.

Förra året fick åtta av tjugo elever gymnasiebehörighet efter sommarskolan.

Louise Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons