Annons

Sommarfest för alla åldrar och intressen

Halm till barnen, vinyl och kläder till vuxna och musik till alla. Äspöfestivalen blev en varm succé som lockade folk från när och fjärran. På scenen stod bland annat Anna-Lena Brundin, Ved och Anna Järvinen.
Trelleborg • Publicerad 4 augusti 2013
”Lite halm och så är man hemma när det gäller barnen.” sa Lotta Wenglén, en av arrangörerna på Äspöfestivalen. Barnen var sysselsatta hela eftermiddagen och kvällen med bygga kojor och kasta halm på varandra.
”Lite halm och så är man hemma när det gäller barnen.” sa Lotta Wenglén, en av arrangörerna på Äspöfestivalen. Barnen var sysselsatta hela eftermiddagen och kvällen med bygga kojor och kasta halm på varandra.Foto: Anna Wahlgren

På Äspöfestivalen befinner sig besökarna i ständigt motljus. Solen ligger lågt bakom åkern och skiner rakt in i ögonen i artisterna på scen medan publiken får sina ryggar stekta. På årets varmaste dag är antagligen många av besökarna tacksamma för att vinden ger en viss svalka.

Inne i garaget hålls också hettan borta. Där arrangeras vinylloppis. Magnus Sveningsson från Cardigans är en av de som säljer.

Annons

- Jag har spelat på festivalen tidigare år, för Lotta Wenglén och bandet Dun dun. Men i år säljer jag vinyl, säger han.

Många barn har också hittat till festivalen. De är fullt upptagna av att bygga kojor i halm en bit från scenen. Även när solen sakta går ner och de sista artisterna, Ved och Anna Järvinen, uppträder fortsätter leken i det torra gräset.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons