Annons

Sommarens kulturpengar fördelade

Kulturnämnden har tagit beslut om fördelningen av sommarens projektpengar – totalt 91000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 23 juni 2005

Projektbidragen räknas inte till föreningarnas normala verksamhetsbidrag, som utdelas i januari vart år, utan fördelas efter ansökan till särskilda evenemang.

– Projektbidrag kan vem som helst söka, påpekar kulturchef Jörgen Flink. Men det ska förstås utmynna i något som är bra för kommunens kulturliv.

Annons

Största bidragen i sommar får Trelleborgsrevyn respektive Jazz i Smyge. De två föreningarna får vardera 30000 kronor. Revyn för att genomföra sommarlustspelet "charmören från Snarringe" i Folkets park, medan Jazz i Smyge får sitt bidrag som en förlustgaranti för årets festival 29-30 juli.

Trelleborgsrevyn, som har premiär den 22 juli, får som normalt 2000 kronor per föreställning. Föreningen hade dock i likhet med de flesta ansökande sökt mer pengar än man faktiskt fick.

Stadens musikkårer får enligt nämndens principer 3000 kronor per gratiskonsert, vilket innebär att Söderslätts Musikkår får 9000 kronor och Trelleborgs Musikkår 21000 kronor. Dessutom får föreningen Vardagens veteraner 2450 kronor för den utställning av veteranfordon man nyligen höll i Sörby.

Avslag blev det däremot för ansökningar från Trelleborgs scoutkår, som nämnden menar snarare bör vända sig till fritidsnämnden, samt för ett kortfilmsprojekt som Anderslövsbaserade Tinroof Productions planerar.

TRELLEBORGLars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons