Annons

Sommaren startar med en smäll för Kultur- förvaltningen

Trelleborg • Publicerad 3 juni 2005

I dag visar Trelleborgs kulturförvaltningen upp sig i samband med Sommarsalut. Bland annat kan publiken höra Musik- och dansskolans elever från fyra scener: på Stadsparksscenen, i Axel Ebbes konsthall, i Vattentornets café och i Medeltidstältet vid biblioteket. Det bjuds på orkestrar, körer, ensembler samt rytmikklasserna från Kattebäckskolan, Östra skolan och Pilevallskolan som visar upp sina färdigheter.

Tanken är att detta ska vara upptakten inför sommarens många kulturevenemang. Aktiviteterna är en sammanslagning av de traditionella arrangemangen Boklördag och Musik- och dansskolans dag.

Annons

– Vi har sett till att samarbeta mellan alla våra enheter på kulturförvaltningen. Det är bra för verksamheten, menar kulturchef Jörgen Flink.

Evenemanget börjar med ett salutskott från kanon i Stadsparken klockan 10.30. Därefter öppnas bokstånden utanför biblioteket. Det kommer även finnas stånd vid ABF, Föreningen Gamla Trelleborg, museet, Söderslätts bok och papper samt ett kulturinformationsstånd. Även Trelleborgen kommer att vara representerad med ett medeltida sagotält.

Söderslätts konstförening kommer också att hålla öppet på Tingshuset där utställningen pågår.

Klockan 12.55 blir det final i Stadsparken där så många elever som möjligt från Musik- och dansskolan kommer förenas i Idas sommarvisa.

– Vi tror att dessa evenemang kan locka en stor publik eftersom vi har ett så brett program. Vi får hoppas på fint väder, säger Jörgen Flink.

Sofia Bergström

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons