Annons

Sommaren blåser bort

Årets sommar har bjudit på tropiska nätter och fantastiskt badväder längs med sydkusten. Nu kan det blåsa in kyligare väder över Söderslätt.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2014
Sämre väder är på väg in över Trelleborg.
Sämre väder är på väg in över Trelleborg.Foto: 
Foto: Johan Nilsson / TT

– Det rör sig ett område med moln och kyla uppåt genom Sverige och på söndag kväll kan det lägga sig över Trelleborg, säger Sofia Söderberg på SMHI.

Under lördagen kommer det vara soligt med runt 24 grader varmt och viss vind, men det är möjligt att åskväder och regn drar in i närheten tillsammans med den växlande molnigheten.

Annons

– Det är ett par stackmoln som passerar öster om Trelleborg, där kan det bli regnskurar och möjligen åska, säger Sofia Söderberg.

Vädertjänsten Storm rapporterade tidigare i veckan till Kvällsposten att ett värmeområde från Baltikum kunde leda till en varm helg i Skåne, men det verkar som sagt som om den efterföljande kylan som driver in västerifrån kommer att lägga sig över Trelleborg.

– Det kommer att blåsa en hel del sydostliga vindar i helgen, så det är svårt att vara säker. Just nu ser det ut som om Trelleborgsområdet kommer hamna mitt i kylan, säger Sofia Söderberg.

Det är osäkert när området med moln kommer att passera över Söderslätt, men under dagen på söndag ser det ut att kunna bli varmt.

– Det kan nog bli runt 26 eller 28 grader om solen får lov att ligga på under dagen, men det kommer som sagt att blåsa en hel del, säger Sofia Söderberg.

Fanny Nyberg
Sebastian Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons