Annons

Som en revansch – fast ännu bättre

Kränkningar, glåpord, mobbning. David Zaar har fått utstå en hel del smärta i sin barndomsstad Trelleborg. På torsdagen kom han tillbaka som författare till en bok som skildrar de svåra åren. Men också hur man tar sig vidare.
Trelleborg • Publicerad 17 augusti 2018 • Uppdaterad 23 augusti 2018
David Zaar, uppväxt i Trelleborg, är aktuell med boken ”De kalla mig bög”. ”Det handlar om mitt liv från kränkt till inspiratör”, säger författaren själv.
David Zaar, uppväxt i Trelleborg, är aktuell med boken ”De kalla mig bög”. ”Det handlar om mitt liv från kränkt till inspiratör”, säger författaren själv.Foto: Andreas Westergren

Boken, ”De kallar mig bög”, släpptes i bokhandlarna i tisdags. Två dagar senare var det dags för releasefest på biblioteket i staden där författaren växte upp och där en del av boken utspelar sig.

– Jag minns när jag kom hit 2016, två år efter att jag hade flyttat till Stockholm. Då hade jag en föreläsning på biblioteket och många kom och lyssnade och det blev väldigt lyckat. Det kändes som en revansch. Nu känns det ännu bättre, nu kommer jag hit både som inspiratör och framför allt författare, säger David Zaar.

Annons

”De kallar mig bög” ges ut på Tallbergs förlag och beskrivs som en inspirerande självbiografi.

– Det handlar om mitt liv från kränkt till inspiratör. Det är en bok som jag själv hade önskat hade funnits när jag var tonåring och mådde så pass dåligt som jag gjorde, säger David Zaar, och fortsätter:

– Det är ju en bok om bland annat min uppväxt i Trelleborg och om kränkningarna jag blev utsatt för. Men också om hur man tar sig vidare och bygger upp sin självkänsla och mår bra igen. Och om att våga vara egen och våga satsa. Om hur jag tog mig till Stockholm och hur jag skapade en karriär där. Jag delar helt enkelt med mig av tips om hur man bygger upp sin självkänsla och hur man startar företag. Hur man kan lyckas.

Vad betyder Trelleborg för dig i dag?

– Trelleborg är min barndomsstad men det är inte min hemstad, det är Stockholm. Det är så jag har valt att se på det. Jag åker så klart till Trelleborg för att hälsa på släkt och vänner. Och folk har också bett om ursäkt för det de gjorde så det känns inte så farligt längre. Men visst kan man få lite minnen när man kommer tillbaka.

David Zaar fick signera en hel del böcker under releasefesten på Trelleborgs bibliotek på torsdagskvällen.
David Zaar fick signera en hel del böcker under releasefesten på Trelleborgs bibliotek på torsdagskvällen.Foto: Andreas Westergren

Utöver författare kan David Zaar också titulera sig egen företagare som föreläsare, konferencier och moderator.

– Jag är väldigt mycket ute och föreläser och inspirerar. Sen arbetar jag som konsult åt ett större företag. Jag gör väldig mycket olika saker, jag har ett fullspäckat schema. Det är kul.

Några förhoppningar om boken?

– Att den ska hjälpa både unga och gamla. Att det faktiskt går. Kan jag så kan du.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons