Annons

Solo på trumpet i Bennys frånvaro

När Benny Hult på grund av sjukdom tvingades avstå från måndagens musikkryss i Stadsparken med Trelleborgs musikkår, trädde musikerna själva in som solister.
Trelleborg • Publicerad 26 augusti 2013
Trumpetaren Göran Andersson i Trelleborgs musikkår var en av dem som räddade musikkryssarkvällen när Benny Hult tvingades avstå från att medverka på grund av halsproblem. Dirigent var Johan Rufelt. Foto Lasse Bryggare
Trumpetaren Göran Andersson i Trelleborgs musikkår var en av dem som räddade musikkryssarkvällen när Benny Hult tvingades avstå från att medverka på grund av halsproblem. Dirigent var Johan Rufelt. Foto Lasse BryggareFoto: Foto: Lasse Bryggare

- Trelleborgs musikkår kan ösa ur sin gryta av talanger. En av dem är Göran Andersson som spelar "Håll mitt hjärta", sade konferenciern Bertil Ahlberg. Här gäller det att hitta efternamnet på den som sjöng melodin på Svensktoppen – och det är inte Andersson, utan det är bara på fem bokstäver.

Trots saknaden av Benny Hult var det ungefär 700 som letat sig till Stadsparken i Trelleborg i den fagra sensommarkvällen. Det var sista chansen för denna sommar att melodikryssa med musikkåren.

Annons

Musikkåren startade konserten med en marsch och sedan följde ett potpurri på Edvard Persson-låtar.

Förutom Göran Andersson var det flera andra medlemmar i musikkåren som ryckte in som solister under kvällen. Johan Rufelt skötte taktpinnen som dirigent under kvällen.

Lisa Kron
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons