Solkatter ett av skälen till protest

Ett grannpar som bor invid handelsträdgården vid Norra kyrkogården i Trelleborg går vidare i sina protester mot bygglovet för ett nytt växthus.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2008

"Detta innebär att vi under större delen av soliga dagar kommer att få reflexer i form av solkatter. Detta kommer att innebära en stor olägenhet för oss" skriver paret i sitt överklagande till länsrätten.

Den stora skillnaden innebär, enligt paret, att glasytan mot deras tomt blir betydligt större med det nya växthuset. Dessutom innebär bygget troligen att träd som tidigare skyddat för reflexer och ljus från växthus måste tas ned för att det nya, större växthuset ska få plats, skriver paret i sitt överklagande.

Ett annat skäl till oro är att paret befarar att nattlig belysning i växthuset kommer att bli störande.

"Detta kommer att innebära en stor olägenhet för oss kvällstid/nattid" skriver paret.

Paret menar att det finns andra alternativ att placera det planerade nya växthuset på tomten, lägen som innebär att störningarna minimeras.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.