Annons

Soligt väder ger ljusa tider för tjuven

Soligt väder lockar inte bara fram badgäster och semesterfirare. Även tjuvar utnyttjar väderleken. Det säger Mats Hammar på Trelleborgspolisen.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2011
Foto: Colourbox

Krossad ruta och en bil som är tömd på allt från den kvarglömda mobilen till GPS-navigatorn. Den synen riskerar allt fler att mötas av i takt med att temperaturen stiger och soltimmarna blir fler.

– Tjuvarna fokuserar på parkeringsplatser vid hotell, vandrarhem och badplatser. Den här typen av stölder brukar öka när det är fint väder på sommaren, säger Mats Hammar.

Annons

Därför ger han rådet att alltid tömma bilen på värdesaker innan man parkerar.

– Att gå den sista vändan till bilen innan man tar in på till exempel ett vandrarhem kan vara avgörande. Och tänkt på att ta med GPS:en. Den är stöldbegärlig, säger Mats Hammar.

Det vanligaste anmälda brottet i Trelleborg är annars cykelstölder, menar Mats Hammar.

– Det hänger direkt ihop med sommaren. Även Vellinge är hårt dabbat. Det handlar både om att man så att säga lånar cyklar som inte lämnas tillbaka och mer organiserade stölder, säger han.

Enligt honom har annars stöldfronten i Trelleborg varit relativt lugn under sommaren. Något som märkts av på antalet inbrott.

– Relativt sett ser det bra ut sen säg maj, juni och framåt. Men till hösten ökar vanligtvis inbrotten när mörkret kommer, säger Mats Hammar.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons