Annons

Solig vårhelg att vänta – men den inleds blåsigt

Nu tycks våren äntligen ha kommit för att stanna. Sydvästra Skåne väntas få flera soliga dagar, även om lördagen ser ut att bli en blåsig historia.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2018
Lönn i vårsol.
Lönn i vårsol.Foto: Jessica Gow / TT

Fredagen inleddes solig men blåsig. Den kraftiga västliga vinden kommer att avta under eftermiddagen och kvällen och senare övergå till sydlig.

– I morgon blir det en del höga molnslöjor som kan skymma solen till och från men den lär också bryta igenom, säger Therese Gadd, meteorolog på SMHI.

Annons

Temperaturen väntas ligga kring 8-10 plusgrader men en stundtals hård sydlig vind som blåser från ett kallt hav kan göra att det känns kyligare.

Då lär söndagen blir betydligt skönare.

– Då kan temperaturen stiga ytterligare och det är inte omöjligt att det blir 13-14 kanske till och med 15 grader om man tar sig in en liten bit från kusten, förklarar Therese Gadd.

Vinden väntas vara måttlig och blåsa från syd-ost.

– Det kommer att upplevas som en härlig vårdag. Och sedan ser det ut att bli fortsatt varmt framöver. Nu känns det verkligen som att våren kommer bestå, säger Therese Gadd.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons