Annons

Solen lockade badare och båtfolk

Igår kom den äntligen. Solen, och med den riktiga sommarkänslor. Svältfödda på både ljus och värme var det många som kastade sig ut på stranden. TA har pratat med några av dem.
Trelleborg • Publicerad 3 augusti 2011

Det är stilla på stranden vid Dalabadet, klockan visar fortfarande bara tidig förmiddag. Men några ivriga har redan tagit ett dopp från bryggan och brett ut sina handdukar i sanden.

– Det är friskt, kan man säga, säger Martina Rosengren när hon tar några simtag.

Annons

Hon, hennes man och deras snart tvåårige son Vincent kom till Dalabadets camping i måndags. Eftersom det är makens sista semestervecka var de på jakt efter en semesterort där väderprognoserna såg bra ut.

– Vi satt hemma i Göteborg och tittade och valde att åka hit. Det var ju bra, säger Martina Rosengren.

Någon kilometer bort, i Gislövs hamn, fixar Hans-Åke Olsson med sin segelbåt. Till sin hjälp har han svärsonen Jimmy Mörnhov.

– Vi har inte hunnit vara ute med båten i år, men det beror inte så mycket på vädret, säger Hans-Åke Olsson.

Han medger ändå att det idealiska segelvädret är soligt och blåsigt. Hur blåsigt beror på vem som ska vara med i båten.

– Går du och jag ut kan vi klara en sju-åtta sekundmeter, men ska jag ha min sambo med så får det vara lite lugnare, säger Hans-Åke Olsson till svärsonen.

Mest blir det kortare dagsutflykter.

– Då är det ju trevligast om solen lyser, även om det kan vara en utmaning att ge sig ut även i sämre väderlek, menar Jimmy Mörnhov.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons