Annons

Soldyrkare stortrivdes på Dalabadets playa

O Boy, vilket vackert väder! Stranden på Dalabadet fylldes snabbt av soltörstande och badlystna besökare i går. "Detär toppen att bada", tycker Kristofer Rasmusen som kastade sig handlöst i vattnet.
Trelleborg • Publicerad 3 juli 2006
Av en ren slump hamnade Kerstin Nilsson och Kerstin Sonmark från Malmö på Dalabadet. Efter en shoppingrunda på slätten stannade de vid stranden.
Av en ren slump hamnade Kerstin Nilsson och Kerstin Sonmark från Malmö på Dalabadet. Efter en shoppingrunda på slätten stannade de vid stranden.Foto: 
Lille Tarik Adilovic kopplade av i skuggan.
Lille Tarik Adilovic kopplade av i skuggan.Foto: 
Stenar plockades av Christoffer Malmberg från Höllviken.
Stenar plockades av Christoffer Malmberg från Höllviken.Foto: 
I gassande sol samlades strandgästerna.
I gassande sol samlades strandgästerna.Foto: 

Termometern svettades och pendlade ivrigt mellan 25 och 27 grader i skuggan.

Kristofer Rasmusen befann sig vid bryggan och tog ett långt språng ut i vattnet med sina vänner.

Annons

– Roligast med att vara på Dalabadet är att jag träffar kompisar och badar i några timmar. Det är toppen, sade han innan han gjorde en volt i vattnet och nickade med en boll. Medan det monotona ljudet från en skruvdragare hördes från uppbyggnaden av den jättelånga bryggan hördes plask och glädjerop från badande barn.

En frän lukt av tång kändes i mångas näsborrar och svalkande vindar svepte in över stranden.

Amela Adilovic, hennes åtta månader gamla son Tarik och Violeta Xhafa slog sig ned på sanddynerna och kunde belåtet blicka ut mot havet under en nästan molnfri himmel.

– Vi stannar några timmar. Det är skönt att sitta och prata i solen, säger Amela Adilovic.

Lite längre bort, i bäcken som mynnar ut i havet, lekte Christoffer Malmberg från Höllviken.

Ivrigt vadade han över vattendraget på jakt efter fler stenar, runda och fyrkantiga. Omsorgsfullt valde han vilka som skulle läggas ned i den rosaskimrande hinken.

– Jag ska välja ut de bästa stenarna och ta med dem hem, berättade han.

Vjollca Avduli fann en oas ett bit längre bort från playan. Uppe vid träden, inte långt från stugorna satt hon och solade på en bänk.

– Vilket fint väder! Jag jobbar inom hemtjänsten i sommar och har ledigt och passar på att koppla av. Det är härligt, utbrast hon och kisade med ögonen.

Johan Persson

Annons

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons