Annons

Sol, picknick och Wiehe på ett lastbilsflak

Kärlek, politik och lite sensommarsolsken. Det bjöd Mikael Wiehe på när han i sann proggaranda spelade från ett lastbilsflak i Beddingestrand i går kväll.
Trelleborg • Publicerad 16 augusti 2005

– Jag har gjort 100 spelningar om året i 40 år. Allt har varit en enda förberedelse för att komma och spela i Beddingestrand, inledde Mikael Wiehe och drog ner kvällens första applåd under programmet som döpts till Kärlek och politik.

Den andra kom strax därpå när han sjöng en hyllning till döde vännen och kollegan Björn Afzelius.

Annons

Därefter varvades gamla välkända Wiehe låtar med smakprov från kommande projektet tillsammans med Totta Näslund; en skiva med Dylancovers, översatta till svenska av Mikael Wiehe.

Drygt 300 personer från hela sydkusten hade tagit sig till Thurevallen för att picknicka och höra Mikael Wiehe varva gamla och nya låtar med anekdoter från sitt liv.

Publiken hade bänkat sig på medhavda brassestolar i gräset och smuttade på medhavda drycker och mat. Per Jarnvi och hans fru hade åkt från Abbekås för att se konserten.

– Det är första gången vi är här, men det lät som en kul idé. Och så gillar vi Mikael Wiehe så klart.

Gårdagens arrangemang var det tredje och sista av Lilla Beddinge Bollklubbs sommarkvällsnöjen i år. Tidigare kvällar har bjudit på allsång med fotbollslag och en teaterföreställning av Hennign Mankell. Kvällarna är en helt ny idé som fallit väl ut.

– Här har ju varit fester och så tidigare om åren, men det är roligt att kunna bjuda på något annat, tycker Kent Öjvindsson, klubbens ordföran de och mannen bakom projektet.

– Mina tidigare år som proffsmusiker har gett mig en hel del kontakter, så det var på den vägen vi fick hit Mikael Wiehe.

Av publikens gensvar att döma blir det kanske inte heller sista gången det dyker upp artister på en åker i Beddingestrand.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons