Annons

Sol och värme i helgen – men det blir kortvarigt

Det väntas bli soligt och varmt i Trelleborg i helgen. Har du längtat efter finare väder gäller det att passa på. Redan i början av nästa vecka väntas ostadigare väder.
Trelleborg • Publicerad 3 juni 2022
I helgen väntas soligt väder.
I helgen väntas soligt väder.Foto: Tomas Nyberg

Det ser ut att bli kanonfint väder under helgen, enligt SMHI:s prognos. Framåt fredagskvällen lättar molntäcket. Under lördag och söndag blir det övervägande soligt väder med svaga vindar.

Temperaturen väntas nå upp mot 20 grader både lördag och söndag, åtminstone en bit in i landet. Allra närmast kusten kan det bli något svalare.

Annons

– Det kommer bli ganska behagliga temperaturer även under kvällen. Hade man tänkt passa på att grilla på kvällarna kommer man inte vara alltför frusen, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Under söndagskvällen drar en del moln in. Men det rör sig framförallt om höga molnslöjor.

– Jag tror att man kan uppleva även söndagskvällen som ganska solig, säger Alexandra Ohlsson.

Det fina vädret ser inte ut att hålla i sig. Redan under nationaldagen på måndag väntas ett regnområde dra in över södra Skåne.

– Molnigheten ökar på redan under tidiga måndagsmorgonen. Det ser ut att bli ett tjockt molntäcke mitt på dagen och även tidvis lite regn. Det här kommer också dämpa värmen så vi hamnar någonstans runt 16 grader på måndagen, säger Alexandra Ohlsson.

Därefter följer fortsatt ostadigt väder. Ännu ett regnoväder väntas dra in över landet. Men prognosen är osäker och exakt hur mycket regn som kommer falla i Trelleborg under veckan är svårt att säga i dagsläget.

Grillsugen? Passa på i helgen. Nästa vecka väntas nya regnområden dra in.
Grillsugen? Passa på i helgen. Nästa vecka väntas nya regnområden dra in.Foto: Helena Landstedt / TT
”Jag tror att man kan uppleva även söndagskvällen som ganska solig.”
Alexandra Ohlsson, SMHI
Mandus ÖrarbäckSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons