Annons

Sökes: pengar till två planer och en ishall

Nästan hela Söderslättshallen har fått ett ansiktslyft under de senaste åren. Nu är det ishallens tur.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2011
Foto: Tomas Nyberg

Under 2012 vill fritidsnämnden renovera ishallen, både för hockeyns och konståkningens skull. Förutom en allmän uppfräschning planeras också en ny sarg och byte av bottenplattan. För konståkningsklubbens räkning vill man investera i en lina i taket som kan användas när åkarna övar hopp. Den totala kostnaden beräknas till 2,5 miljoner kronor.

– Vi borde redan ha gjort den här renoveringen, säger nämndsordförande Mats Svensson (KD).

Annons

I nämndens investeringsplan för 2012-2014 ryms också en hel del fotboll. Projektet att bygga en arena för division 3-fotbollen ligger kvar och är planerat till 2013, men med en reservation.

– Vi vet ju inte vad som händer med Vångavallen. Om TFF får sin nya arena vid 108:an eller någon annanstans kan vi ju använda Vångavallen till division 3-klubbarna. Om TFF fortsätter på en ombyggd Vångavallen får vi bygga en helt ny arena, säger Mats Svensson.

Kostnaden för en helt ny arena beräknas till 25 miljoner kronor. Mats Svensson hoppas få besked i frågan senast i höst.

2014 ska det också investeras i fotbollen. Då vill nämnden fixa till konstgräset i Anderslöv.

– Helst vill vi göra om det helt och hållet och dränera om, men vi måste minst byta ytan. Att göra om allting kostar 5,6 miljoner kronor. Man måste komma ihåg att en konstgräsplan har en hög utnyttjandegrad om man gör det på rätt sätt.

Mats Svensson understryker att det inte bara är fotboll och hockey som tar upp nämndens tankar.

– Vi vill även framhålla till exempel fritidsgårdarna. Och på senare år har vi gjort mycket för breddidrotten, bland annat genom Föreningarnas hus.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons