Annons

Sökes: ingenjörer för Trelleborgs framtid

Fler ingenjörer och projektledare behövs om Trelleborg ska fortsätta växa. Det menar tekniska nämnden som planerar att anställa fler.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2011
Det behövs fler ingenjörer och projektledare om Trelleborg även i framtiden ska kunna fortsätta utvecklas med nya områden som här på Stavstensudde, menar tekniska nämnden.
Det behövs fler ingenjörer och projektledare om Trelleborg även i framtiden ska kunna fortsätta utvecklas med nya områden som här på Stavstensudde, menar tekniska nämnden.Foto: 

– Det är klart att vi måste stärka kapaciteten, säger Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden som sade ja till förslaget till budget för 2012 och flerårsplanen för åren 2013 och 2014.

Martin Nilsson är teknisk chef och menar att man under 2012 troligen måste anställa upp emot nio eller tio personer.

Annons

– I vanliga fall anställer vi fyra eller fem varje år för att ersätta dem som slutar, men nu måste vi troligen fördubbla det antalet, säger han.

Bakgrunden är de stora infrastruktursatsningarna som kommunen planerar. Det handlar om utbyggnaden av Hedvägen till Maglarpsrondellen, om förlängningen av Västra ringvägen till väg 108 och om utbyggnaden för pågatågstrafik till Trelleborg.

– Dessutom planeringen av ringleden runt Trelleborg, säger Martin Nilsson.

Efter infrastrukturutbyggnaden följer exploatering av nya områden.

– Där behöver vi också mer kraft, säger Martin Nilsson, som ser en förstärkning på lång sikt som nödvändig.

Tekniska nämnden menar också att de inte får kompensation för sina ökade kostnader vid satsningar på ny infrastruktur och när nya områden byggs ut.

– Vi får både ökade kapitalkostnader och dyrare drift, säger Eric Samuelson. Tidigare har vi bara begärt att det ska beaktas, men det har bara resulterat i att vi inte fått några pengar. Den här gången kräver vi kompensation.

Martin Nilsson menar att kompensation är ett måste.

– Annars så resulterar vårt arbete för att utveckla kommunen i att vi äter upp oss själva, säger han.

Eric Samuelson är mycket nöjd med att alla, oavsett politisk färg, kunde enas om förslaget till budget.

Annons

– Ledamöterna ska ha en eloge, säger han.

Sammanlagt räknar tekniska nämnden med att behöva investera sammanlagt 125 miljoner kronor för kommunövergripande projekt under åren 2012 till 2014.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons