Annons

Söker byggbidrag för museihus

Källstorps församling söker nu bidrag från länsstyrelsen för att reparera församlingshemmet och museet i Hemmesdynge utvändigt.
Trelleborg • Publicerad 20 juli 2004

Det handlar om två annex till den gamla prästgården som behöver repareras. - Det är två korsvirkeshus som är i stort behov av att restaureras, säger Anette Åberg, kanslichef i församlingen. Bild: JEANETTE LARSSON Hur mycket som ska göras på husen beror på hur stort bidrag som församlingen kan få. - Vi har beräknat att en fullständig renovering utomhus på båda husen skulle gå på ungefär 1,8 miljoner kronor. Det är ju pengar som vi inte alls har att röra oss med i församlingen, säger Anette Åberg. Hur mycket som församlingen gör med husen är beroende av bidragets storlek. En del åtgärder är dock nödvändiga att göra så snabbt som möjligt. - Så fort vi får besked från länsstyrelsen om bidraget så sätter vi igång med renoveringen, säger Anette Åberg. Några andra möjligheter att söka pengar till renoveringen av de båda husen än de statliga pengarna hos länsstyrelsen finns inte, enligt Anette Åberg.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons