Annons

Söker bidrag till praktfulla träd

Blödarsjuka har slagit hårt mot allén på S:ta Gertruds väg.
Trelleborg • Publicerad 7 augusti 2014
Foto: 

Kommunen vill återställa prakten på gatan och har ansökt om en kvarts miljon från Greta och Johan Kocks stiftelser.

Kommunen har redan fällt och återplanterat en del av de sjuka hästkastanjerna på den norra delen av gatan. Om kommunen får pengar från stiftelsen kan lite dyrare och finare arter köpas in på den resterande delen.

Annons

– Det är den södra delen som vi tänkt göra lite exklusivare, säger parkchefen Mark Huisman och nämner Ginkgo Biloba, som redan finns på Nygatan, som exempel på en finare art som man skulle kunna plantera.

Problemet med blödarsjukan bland hästkastanjerna blev akut i vintras då parkförvaltningen tvingades fälla 18 kastanjer som byttes ut mot lindar. Ytterligare 33 kastanjer kommer att gå samma öde till mötes och sammanlagt kommer trädprojektet att kosta kommunen minst 750 000 kronor. Med ytterligare 250 000 kronor får man inte bara finare träd, utan även lökväxter i en del gräsytor och fler bänkar.

Jonas Jakobsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons